SDB (Small Diameter Bomb) נחשב לאחת המהפכות הגדולות בתחום החימוש המונחה, ומאפשר למטוסים לבצע תקיפות מדויקות עם נזק משני מינימלי. אך מעבר לטכנולוגיית ההנחיה המתקדמת, פצצות מסוג זה דורשות תשתיות לוגיסטיות ותפעוליות מתקדמות הכוללות ציוד כבד להובלה, אחסון ותחזוקה.
בדיוק כפי שטכנולוגיות חימוש חכמות מתפתחות, גם הציוד הכבד התומך בהן משתנה בהתאם לדרישות המבצעיות. פצצות כמו SDB אינן מיוצרות ומועברות לשדה הקרב ישירות – הן דורשות מערכות הובלה מיוחדות:
כדי למקסם את היכולות של נשק מתקדם כמו SDB, נעשה שימוש גובר באוטומציה גם בתעשיית הציוד הכבד. דוגמאות לטכנולוגיות חדשניות:
שדה הקרב המודרני מתבסס על טכנולוגיות חכמות לא רק בנשק עצמו אלא גם בתשתיות התומכות בו. טכנולוגיות חימוש מתקדמות כמו ה-SDB מחייבות התאמה של ציוד כבד לצרכים מבצעיים משתנים. מעבר לתפקידים המסורתיים של מנופים, משאיות ומערכות אחסון, נדרש שילוב מערכות מתקדמות כגון רחפנים לניהול מלאי, חיישנים מבוססי IoT לבדיקות בטיחות, ואוטומציה של תהליכי פריקה והעמסה.
ההשפעה של טכנולוגיות חימוש אינה מוגבלת רק לשדה הקרב. למעשה, החידושים המשולבים במערכות נשק מתקדמות כמו ה-SDB תורמים גם לפיתוחים אזרחיים בתעשיית ההנדסה והתחבורה. לדוגמה, מערכות רובוטיות לניהול לוגיסטי אשר שוכללו לצרכים צבאיים, מיושמות כיום גם בנמלים, מפעלי ייצור ובניהול מלאי מתקדם במרכזים לוגיסטיים. כיום יש עוד הרבה מטרות אחרות לשיתוף הפעולה.
השימוש ב-SDB הולך וגדל, מה שמחייב פיתוח פתרונות הנדסיים מתקדמים לצורך שילובו בשדה הקרב. תעשיית הציוד הכבד מתאימה את עצמה לתמוך בדרישות החדשות, עם פתרונות חכמים לשינוע, אחסון, תחזוקה ולוגיסטיקה צבאית. ניתן לצפות שבעתיד נראה אינטגרציה רחבה יותר בין אוטומציה, בינה מלאכותית וציוד כבד – לשיפור יכולות המבצעיות של חילות האוויר ברחבי העולם.